SCS computers | voor al uw computer wensen

Back-up

Bevat uw computer belangrijke data zoals uw vakantiefoto’s, uw administratie of het schoolwerk van uw kinderen? Dan is het ontzettend belangrijk om hier een back-up van te maken. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor uw data verloren kan gaan: uw harde schijf kan crashen, uw computer kan gestolen worden, bestanden kunnen ‘per ongeluk’ verwijderd worden of u kunt het slachtoffer van een virus worden.

Virussen van tegenwoordig worden steeds slimmer. Zo kunt u bijvoorbeeld een nepfactuur van KPN krijgen, die nauwelijks is te onderscheiden van echt. Vaak wordt er een te hoog bedrag op de factuur vermeld, waardoor men geneigd is dit bedrag te controleren en op de toegevoegde link te klikken. Zodra er op die link geklikt wordt, wordt de computer besmet met een virus dat alle bestanden versleutelt. In het ergste geval bent u al uw data kwijt. Dit virus is maar een voorbeeld, ze zijn er in diverse varianten.

Om dit te voorkomen raden wij u aan om uw data altijd op minimaal twee locaties te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld op een (externe) harde schijf of in de cloud. U kunt zelf handmatig uw bestanden kopiëren, maar het is ook mogelijk om iedere dag, week of maand automatisch een back-up te maken.

Wij kunnen uw back-up ook verzorgen. Vraag bij ons naar de verschillende mogelijkheden!